Aprašymas

Kepyklos darbo vietos profesinės rizikos vertinimas

Profesinės rizikos vertinimo privalomumas darbdaviui

  • Profesinės rizikos vertinimo bendrieji nuostatų 5 p. numato, kad profesinė rizika vertinama organizuojant ir pradedant veiklą, projektuojant ir įrengiant darbo vietas, projektuojant ar keičiant technologinius procesus, parenkant ar keičiant įrenginius, darbo priemones ar pavojingas medžiagas, parenkant įmonės personalą, keičiant įmonės struktūrą ar restruktūrizuojant įmonę.
  • Lietuvos Respublikos darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo 39 straipsnio 3 punktas numato, kad darbdaviui atstovaujantis asmuo ar jo pavedimu darbdavio įgaliotas asmuo organizuoja profesinės rizikos vertinimą įmonėje.f
  • Taigi, kiekvienas darbdavys privalo organizuoti profesinės rizikos vertinimą.
  • Kirpyklos ir grožio salonų darbuotojų profesinės rizikos vertinimas
  • Šie profesinės rizikos vertinimo dokumentai tinkami nedidelėms įmonė, kuriose dirba 1- 50 darbuotojų.
  • Dokumentai paruošiami konkrečiai darbo vietai. Apimtis iki 88 psl.
  • Visi dokumentai parengti pagal galiojančius Lietuvos Respublikos teisės aktus. Visi dokumentai yra koreguotino formato (.docx).
  • Dokumentai parengiami per 1-3 dienas.

 

Kepyklos darbo vietos profesinės rizikos dokumentuose išsamiai aprašoma ir įvertinama:

1. Darbų organizavimas ir vykdymas

  • Darbuotojų saugos ir sveikatos valdymas
  •  Įgūdžiai ir mokymas
  •  Sveikatos tikrinimas ir įgūdžiai
  •  Įvykiai darbe ir profesinės ligos
  •  Darbo ir poilsio laikas
  •  Specialių poreikių darbuotojai

2. Bendrieji reikalavimai

  • Patalpos
  •  Vėdinimas ir oro kondicionavimas
  •  Gaisrinė sauga ir evakavimas
  •  Elektrosauga
  •  Asmeninės apsaugos priemonės

 3. Darbo priemonės (įrenginiai)

  •  Bendrieji reikalavimai
  •  Krovinių kėlimo/transportavimo priemonės
  •  Darbo įrenginių techninė priežiūra

 4. Darbo aplinka

  • Transporto priemonių judėjimas
  •  Prekių pakrovimas/iškrovimas
  •  Prekių sandėliavimas
  •  Darbas šaldytuvuose ir šaltose patalpose
  •  Kepimo krosnys

 5. Rizikos veiksniai

  • Cheminiai rizikos veiksniai
  •  Triukšmas
  •  Apšvietimas
  •  Šiluminė aplinka
  •  Vibracija
  •  Gaisro (sprogimo) pavojus
  •  Ergonominiai rizikos veiksniai
  •  Psichosocialiniai rizikos veiksniai

6.Papildoma rizika